Prof. Dr. Nuhoğlu, ev tozu alerjisinin bazen sadece alerjik nezleye, bazen de alerjik nezle ile beraber alerjik astım bronşite neden olabildiğini söyledi. Prof. Dr. Nuhoğlu, akarların, özellikle halılarda yaşam alanı oluşturduğuna dikkat çekti ve en öncelikli tedavi yönteminin evde bulunan halıların kaldırılması olduğunu AYT vurguladı. Prof. Dr. Nuhoğlu, ister elde, ister fabrikada dokunan; sentetik ve yün tüm halıların, ev tozu akarlarının yaşam alanları olduğunu belirterek, akarların bakteri olmadığını ve bu sebepten dolayı anti-bakteriyel İlahların da sorunu çözmede yeterli olmadığını dile getirdi.
Prof. Dr. Nuhoğlu, elektrik süpürgesiyle haltları yıkamanın halıyı nemlendirerek akarların daha fazla yaşamasına neden olduğunu belirterek, "Buharlı temizlik robotları ise yüksek ısıyla akarları öldürüyor ancak dışkı parçacıklarını uzaklaştırmada yetersiz kalıyor. Sonuç olarak; ev tozu akan alerjisi olan çocuk ve yetişkinlerin akarlardan uzak durmalarının tek yolunun halıların kaldırılmasıdır" dedi. Prof. Dr. Nuhoğlu, halı yerine çamaşır makinesinde yıkanabilen ince örgü kilimler kullanılmasını tavsiye etti.
Aşı Tedavisi
Prof. Dr. Nuhoğlu, ev tozu önlemlerine önemli katkıda bulunacak bir diğer girişimin de akarları geçirmeyen yatak - yastık - yorgan kılıflarının kullanılması olduğunu belirtti. Prof. Dr. Nuhoğlu, alerjik olunan maddenin artan miktarlarda dilaltından vücuda uygulanması prensibiyle çalışan "Dilaltı Damla Aşı Tedavisi"nin (sublingual immunotherapy) hastalığı kökten çözme yolunda çok büyük başarı sağladığını sözlerine ekledi.