Çocuk alerji ve immünoloji Uzmanı
çocuklar ve alerji kitabı yazarı

Çocuk alerji ve immünoloji Uzmanı
çocuklar ve alerji kitabı yazarı

D Vitamini Takviyesi Yapın ve Balık Yiyin / Sabah Gazetesi Günaydın Eki

D Vitamini Takviyesi Yapın ve Balık Yiyin

Alerjik çocukların kış aylarında cok sık hasta olması; halk arasında enfeksiyonun 'göğse inmesi' diye tabir edilen bronşit ataklarını da tetikler.

Okulların açılmasıyla birlikte kıs enfeksiyonları daha kolay yayılacak. Grip ve nezleye karsı; Vitamin takviyesi yapmak. Omega 3 kullanmak, meyve, sebze, tavuk,balık ve kırmızı et tahıl tüketmek ve bol bol su içmek gerekiyor Omega 3 deposu balık bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

Alerjisi olanların sonbahar ve kış aylarında grip ve nezleden kurtulması çok daha zor oluyor.

Solunum yolları hastalıkları; sonbahar ve kış aylarında, özellikle de okulların açılmasının ardından çok artıyor. Prof. Dr. Yonca Tabak, soğuk havaların ve kapalı ortamların; t nezle ve gripten sorumlu mikroplar için uygun yaşam alanı oluşturduğunu belirtiyor.

Basit Önlemler Alın

Tabak; özellikle alerjik bünyelerin burun zarında bulunan özel bir molekülün virüsleri tuttuğunu, dolayısıyla alerjik kişilerin hastalanmasının kolay Kış gelmeden önce bazı basit önlemler alınarak bağışıklık sistemi güçlendirilebilir. işte dikkat edilmesi gerekenler:

Mikrop Aşısı Yaptırın 

Yakın zamanda tıp camiasının fikir birliğine vardığı ve kış enfeksiyonlarının sinüzite neden olmadan ilerlemesini azalttığını tespit ettikleri mikrop aşısından yararlanılabilir. Sonbaharda uygulanan mikrop aşısı, özellikle çocukların kışı daha sağlıklı geçirmesini sağlıyor. Yeterince güneş görülmeyen kış aylarında; ciltte D vitamini sentezi yetersiz kalır, eksikliğinde enfeksiyonlar daha zor atlatılır. Bu nedenle kış aylarında D vitamini takviyesi şarttır.

Enfeksiyona karşı direnci artıran bir diğer madde de Omega 3 yağ asitleridir. Balık ve balık yağında bol miktarda bulunan bu madde, kış aylarında çocuklara destek olarak verilmelidir.

Su En İyi Balgam Söktürücü

En iyi balgam söktürücünün su olduğu düşünüldüğünde; özellikle çocuklara meyve suyu yerine bolbol su tüketmek gereklidir.

Alerjik Nezle Burun Tıkanıklığı İle Başlar

Alerjik nezle, burun tıkanıklığı ile başlıyor. Hasta olmasa bile burnu tıkalı olan kişi, ağzı açık uyuyor, zaman zaman horluyor. Bu durum burnun içindeki zarda oluşan alerjik ödemden yani şişmeden kaynaklanıyor. Bu tabloya, virüslerle gelişen soğuk algınlığının ya- Alerjik bünyeler özellikle rattığı burun tıkanık- sohbaharda alerjik nezleyle hastalığı da eklendiğinde; alerjik kişinin hastalığı atlatması çok zor hale geliyor.

Mikrop Yuvası

Nezle, grip ve soğuk algınlığı sırasında burnun iki yanındaki sinüs boşluklarının içinde salgı birikiyor. Burun tıkanıklığının şiddetli yaşandığı alerjik bireylerde bu salgı dışarı atılamıyor. İçeri oksijen girmediği için bu ortam mikropların üremesine ve sinüzite neden oluyor.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Astımın İlk İşareti; Terlemeyle Gelen Öksürük / Medikal Plus

Bronşlardaki bu hassasiyet sonucu egzersizle öksürük, hırıltı ve nefes darlığı gelişe…

Devamını Oku
Grip mi Soğuk Algınlığı mı? / Sabah Gazetesi

Prof. Dr. Yonca Nuhoğlu soğuk algınlığı ve grip arasındaki farklılıkları, şöyle açıkl…

Devamını Oku
Astım Hastalarına Ramazan Önerileri / Ekonomi Gazetesi

Alerji Uzmanı Prof. Dr. Yonca Tabak; susuz kalmanın en önemli sorun olduğunu, tüm vüc…

Devamını Oku