Alerji Uzmanı Prof. Dr. Yonca Tabak, "Sivrisinek ısırdığında ciltte 3-5 mm. boyutlarında kızarıklık ve kaşıntılı kabarıklar oluşuyor. Sivrisinek alerjisi denildiğinde, tek ısırık reaksiyonlarından daha çok, bir kolun, göz kapağının veya ayağın tümüyle şişmesinden bahsediliyor. Çok nadir görülse de tüm vücudu etkileyen anjiyo ödem veya anafilaksi gibi durumlar, hayati tehlike yaratıyor.
Yaşam alanlarından uzak durun Sivrisinek alerjisinden korunmak için; bu canlıların yaşadığı bataklık veya uzun çalılıklardan uzak durmak gerekiyor.
Bu tip alanlarda uzun kollu ve bacakları kapatan kıyafetler tercih edilmeli. Ayrıca sivrisineklere yaşam alanı yaratan su birikintilerinin de kurutulmasında fayda var. Sivrisinekler, vücut kokusuna geliyor, bu nedenler akşam saatlerinde terlemeyle sonuçlanan aktivitelerden kaçınılması gerekiyor. Sineklerden kaçınmanın mümkün olmadığı durumlarda, bebeklerde iki aylıktan itibaren, yüzde 10-30 oranında 'deet' içeren sivrisinek kovucu ilaçların kullanılması öneriliyor. Çok ağır reaksiyonlarda haricen sürülebilen kortizonlu kremler ve ağızdan alman alerji ilaçlarının da faydaları var" diyor.